Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی: نمی‌دانم این چندمین مرکز خرید است که سر می‌زنم. دیگر شمارشان از دستم رفته!  به دنبال یک مانتو مناسب می‌گردم و گمان نمی‌کردم اینقدر کار سختی باشد. نه اینکه لباس زنانه در بازار  نباشد ،  اتفاقا تنوع زیادی هم دارند، اما برای ما محجبه ها نه! پشت ویترین مغازه ها می‌ایستم و با دقت نگاه می‌کنم. اما از هر چه خوشم می‌آید یا آستین اش کوتاه است یا قد لباس.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هم بلند باشد جلویش باز است و مناسب من نیست. به ویترین بسنده نمی‌کنم و به داخل می‌روم.از فروشنده می‌پرسم:« ببخشید مانتو مناسب برای من دارید.» چند طرح و رنگ می‌آورد و نشانم می‌دهد. اما تفاوتی نمی‌کند با آنهایی که در ویترین به نمایش گذاشته اند. تشکر می‌کنم و به مغازه های بعدی سر می‌زنم.

 

پاهایم گز گز می‌کند. هفت‌تیر، جمهوری، هفت حوض، بازار عبدل آباد و...همه را مغازه به مغازه گشته ام و هنوز نتوانستم لباسی را که می‌خواهم پیدا کنم. نه اینکه در انتخاب سخت‌گیر باشم فقط لباسی می‌خواهم که علاوه بر زیبایی، حجابم را هم حفظ کنم! پشت ویترین یکی از مغازه ها توقف می‌کنم. از طرح و نقش عجیب پارچه‌ها خنده ام می‌گیرد و در دلم می‌گویم واقعا چه کسی این لباس‌ها را به تن می‌کند؟! صدایی توجه ام را به خودش جلب می‌کند. «چرا در جامعه اسلامی لباس درخور و شان زن مسلمان نیست؟!» این را خانم محجبه ای می‌گوید که کنارم ایستاده. چشم از ویترین برمی‌دارم و به او و دخترش نگاه می‌کنم.

خودش را نمی‌دانم اما دخترش تقریبا 19_20 ساله است و هماهنگی رنگ روسری و آستین هایش نشان می‌دهد که از آنهایی است که به خوش‌پوشی اهمیت می‌دهد.  لبخندی تحویل شان می‌دهم و می‌گویم:«فکر می‌کردم فقط من این مشکل را دارم!» گویا کسی را برای درد و دل پیدا کرده باشد. می‌گوید:«از صبح آمدیم که برای دخترم شلوار بخریم، اما یا پاره اند و یا قدشان کوتاه است و مچ پاییش دیده می‌شود. به مغازه دارها هم که اعتراض میکنی می‌گویند مد است. چرا باید مد جامعه اسلامی شلوار پاره باشد !؟» درست می‌گوید. اینکه لباس پیدا کردن برای خانم های محجبه آنقدر سخت باشد. ناراحتم می‌کند. دختر جوان در ادامه حرف های مادرش می‌گوید:«اگر قرار بود شلواره پاره یا کوتاه بخریم که همان لباس های قدیم خودم را می‌پوشیدم!» سه نفری می‌خندیم. من هم از تجربه ام برایشان می‌گویم از مانتوهای عجیب و غریبی که از صبح دیده ام! خداحافظی می‌کنیم و مسیرمان از هم جدا می‌شود، اما ذهنم مشغول حرف هایشان می‌ماند.

 

وارد یکی از مغازه ها می‌شوم. فروشنده خانم است. احساس صمیمت بیشتری می‌کنم. یکی از مانتو ها را با انگشت نشان اش می‌دهم و می‌پرسم:«عزیزم از این طرح جلو بسته اش را ندارید؟!»‌ به سمتم می‌آید و دست می‌گذارد روی مانتویی که انتخاب کردم. می‌گوید:«این واقعا جنسش عالیه. چروک نمیشه و خنک است.قیمتش هم مناسبه فقط 590 هزار تومان.» کاری ندارم که قیمتش مناسب است یا نه. به علامت تاییدِ‌حرف هایش سرم را تکان می‌دهم و دوباره می‌پرسم:«جلوبسته اش را ندارید؟!» فروشنده، مانتو را به دستم می‌دهد و می‌گوید:«نه ولی بپوشید اگر پسندیدید می‌شود برایش دکمه دوخت. اتفاقا خودمان خیاط هم داریم.»

این را اولین جایی نیست که می‌شنوم. می‌گویم:«مرسی. اما کاش از اول خیاط تان برایش دکمه می‌دوخت.» خانم فروشنده مانتو را از دستم می‌گیرد و همانطور که دارد می‌گذارد سرجایش می‌گوید:« هر جور مایلید. اما این یکی از پر فروش ترین کارهایی بود که داشتیم. فکر نکنم جای دیگر هم بتوانید چیزی را که می‌خواهید پیدا کنید.» لحنش به مهربانی اوایل گفتگو نیست. ولی می‌پرسم:«حق باشماست من از صبح بازارهای مختلف را سر زدم اما چرا نیست!»  جواب می‌دهد:«خب این‌ها مد است و مشتری های بیشتری دارد.» یکی از مشتری ها صدایش می‌کند. می‌رود به سمت او؛ من هم تشکر می‌کنم و بیرون می‌آیم. 

 

عصر شده اگر برای مهمانی فردا مانتو مناسبی داشتم حتما برمی‌گشتم خانه، اما ترجیح می‌دهم با تمام خستگی‌ام به چند مغازه ای که مانده هم سر بزنم. داخل می‌روم سلام می‌کنم از فروشنده که مرد حدودا 47 ساله ای است می‌پرسم:« مانتو بلند پوشیده چیزی دارید؟!» چند طرح نشانم می‌دهد که واقعا تاسف می‌خورم نه رنگ شادی نه طرح زیبایی و نه حتی دوخت تمیزی هیچ کدام را ندارند با بی‌میلی نگاه می‌کنم. فروشنده می‌پرسد:« دخترم هیچ‌کدام پسندت نشد؟!» خودش جواب سوالش را می‌گیرد و چند مانتو دیگر نشانم می‌دهد. از یکی خوشم می‌آید و می‌گویم:« این خوب است اما یک وجب از آستین اش آب رفته!» فروشنده از حرفم خنده اش می‌گیرد و می‌گوید:« سخت نگیر دخترم. با یک ساق دست حل می‌شود!» لباس را می‌دهد به دستم و ادامه می‌دهد:« همسر و دخترهای خودم هم معمولا این ها را یا با ساق دست می‌پوشند و یا می‌دهند خیاط برایشان آستین هایش را درست کند.» می‌پرسم:« شما که خودتان با این لباس ها مشکل دارید. چرا لباس های پوشیده نمی‌آورید؟!» می‌گوید:« من که استقبال می‌کنم، اما تولید کننده! تولید کننده است که سود را به پوشیدگی ترجیح می‌دهد. برایش به صرفه تر است که لباس هایش را بر اساس مد و ماهواره طراحی کند تا پوشیدگی و اسلام!»

 

لباس را حساب می‌کنم. مقداری کمتر از کارتم می‌کشد. می‌پرسم:«تخفیف که داده بودید. این برای چیست؟!» جواب می‌دهد« لباسی که خریدی  به قول خودت یک وجب از آستینش آب رفته.کم کردم که هزینه خیاط یا ساق دست شود. انشالله که راضی باشی. مبارکت باشد.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لباس اسلامی لباس فارس من پوشش اسلامی مغازه ها لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۷۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رحمت‌الله مرزوقی» از حوزه شیراز و زرقان به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی مجلس آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کنید گفت: مجلس آینده از حیث آرا و افکار و جناح‌بندی‌ها مجلسی با تنوع آرا خواهد بود و گروه‌های مختلف سیاسی به خصوص از جناح اصولگرا از جمله جمنا، شانا، مصاف، پایداری و … در آن حضور خواهند یافت و مجلسی متکثر خواهد بود و با تعیین تکلیف مابقی نماینده‌ها این تنوع و نامتجانسی بیشتر نیز خواهد شد.

رحمت الله مرزوقی یکی از چالش‌های ابتدای مجلس آتی را انتخاب رئیس مجلس و هیأت رئیسه دانست و گفت: البته اگر این تنوع سبب تأمین منافع مردم و نظام شود به خودی خود مثبت ارزیابی می‌شود.

۲۰ میلیون دانش‌آموز و دانشجو ظرفیت عظیمی برای توسعه کشور است

وی با اشاره به مهم‌ترین موضوعاتی که با توجه به حوزه تخصصی‌اش باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد در پاسخ به این سوال که اولویت شما در مجلس آینده حضور در کدام کمیسیون خواهد بود گفت: با توجه به تخصص بنده که بیشتر در حوزه علمی و پژوهشی است و به سبب اینکه حل بسیاری از مشکلات کشور را در نظام آموزشی و در آموزش و تربیت صحیح می‌دانم عضویت در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی را ترجیح می‌دهم زیرا حدود ۲۰ میلیون دانش‌آموز و دانشجو در کشور حضور دارند.

وی افزود: سیاست‌گذاری‌های آموزش و پرورش و تحقیقات بر اساس برنامه هفتم توسعه اصل نوزدهم و بیستم باید به سمتی برود که آنجاهایی که لازم است کمیسیون آموزش و تحقیقات طرح‌هایی ارائه بدهد و یا لوایحی برای بهبود وضعیت آموزشی کشور، معیشت فرهنگیان و معلمان و دانش‌آموزان و دانشجویان تنظیم کند و در جهت رفع نیازهای این قشر عظیم دانشگاه‌های مختلف گام بردارد تا دولت نیز ملزم به حمایت بیشتر از این جامعه بزرگ علمی شود.

مرزوقی اضافه کرد: تأسیس دانشگاه‌هایی که در عرصه‌های مختلف بتواند از ظرفیت عظیم انسانی ما استفاده کند و تنظیم رابطه صحیح بین دانشگاه با صنعت و بازار کار و حمایت از رشته‌های جدید و کارآمد نیز از جمله مواردی است که پیگیری خواهم کرد زیرا اگر وضعیت آموزشی کشور اصلاح شود بسیاری از بخش‌ها کارامدتر خواهند شد.

مهمترین چالش استان فارس مساله آب است

نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان مهمترین چالش استان فارس را مساله آب دانست و گفت: چون فارس استان کشاورزی است باید اقداماتی که در این خصوص صورت گرفته را پیگیری کرد.

وی افزود: در حوزه صنعت نیز انتظاراتی وجود دارد که محقق نشده و با توجه به اینکه بیش از ۳۰ ماده معدنی در استان فارس وجود دارد باید اقدام به کشف و استفاده علمی و کاربردی از این ذخایر عظیم برای توسعه استان کرد.

مرزوقی افزود: علاوه بر همه این‌ها فارس ظرفیت‌های فرهنگی عظیم و مفاخر بین‌المللی بسیاری دارد که این ظرفیت شگرف نیز باید در مسیر توسعه استان و معرفی ظرفیت‌های آن به تمام دنیا قرار گیرد.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش کشور افزود: در عرصه‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری و در حوزه درمانی و سلامت پتانسیل عظیمی در استان فارس وجود دارد که باید شناسایی و استفاده شود تا مسیر توسعه فراهم گردد.

رحمت الله مرزوقی خاطرنشان کرد: انجام این امور نیاز به همگرایی و انسجام میان ۱۸ نماینده مجلس استان فارس دارد و ابتدا باید نیازهای استان شناسایی و سپس بر اساس ظرفیت‌های استان اقدام به رفع آنها شود.

وی در پایان گفت: برنامه جامع راهبردی توسعه استان فارس باید با راهبری نماینده عالی دولت در استان و نمایندگان مجلس، همه بخش‌ها و ظرفیت‌ها را با توجه به هر شهرستان بررسی کرده و منجر به توسعه متوازن استان شود.

کد خبر 6093899

دیگر خبرها

  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • کسادی بازار لباس زنانه به دلیل گشت ارشاد
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • شاعر نیشابوری برگزیده ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس